Marta Rogala – najlepszy sołtys na Dolnym Śląsku, laureatka Gali Sołtys Roku 2014

• zdobyła statuetkę sołtysa dolnego śląska jednak najlepszą nagrodą jest dla niej uśmiech i dobre słowo od swoich mieszkańców. „Cieszę się, że angażują się w liczne inicjatywy dla naszej wsi. A ja dzięki temu jestem tylko małym trybikiem, który stara się je łączyć” – mówi podczas wywiadu jako sołtys roku                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Czytaj więcej: http://nowagazeta.pl/2015/03/ps-16785-marta-rogala-z-pegowa-dolnoslaskim-soltysem-roku/2/

Wśród osiągnięć gospodarza naszego Pęgowa wymienić można:  budowę remizy, zakup samochodu strażackiego, budowę chodnika na ul. Dworcowej, poprawę infrastruktury wsi. urządzenie dwóch skwerków, budowę sceny i ścieżki „bosych stóp” na boisku sportowym, organizację festynów: Święta Truskawki i Jarmarku Osobliwości, Powiatowych Dni Kultury oraz innych.

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search